doradztwo.xl.pl pstrag.xl.pl
Adres Tarnowo 16, 64-930 Piła   Telefon 67 216 02 36   Skype Pstrag_Tarnowo   Email pstrag@xl.pl   Mapa mapa dojazdu

Hodowla ryb 

 

Hodowla ryb

Rybajka 

delikatesy z ryb 

Rybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z rybRybajka - delikatesy z ryb

Restauracja Rybna 

"RYBI PUZON" 

Restauracja Rybna -

Łowisko 

 

Łowisko

Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...

 


szpinak1

szpinak2

szpinak3

szpinak4

szpinak5

Danie o średnim stopniu trudności.

Składniki (dla jednej osoby):
- filet z pstrąga,
- dwie garści świeżego szpinaku w liściach,
- dwa ząbki czosnku,
- kilka kostek sera typu feta,
- młotkowany zielony pieprz (bardzo ważny składnik),
- sól, przyprawa typu warzywko,
- oliwa,


Fileta umyć, posolić i przyprawić przyprawą typu warzywko, odstawić na 15 min. Przygotować dwa kwałki folii aluminiowej ok 30x50 cm. Foilę złożyć razem prostopadle do siebie (tak, żeby paski się krzyżowały), posmarować ją oliwą. Na folię ułożyć cienką wartwę liści szpinaku (zapobiegną przywieraniu ryby do folii), na szpinaku ułożyć fileta. Ząbki czosnku pokroić na platry, posiekać lub wycisnąć - w zależności od preferencji, połowę czosnku dodać do fileta, po czym oprószyć go obficie młotkowanym zielinym pieprzem. Fileta obficie przykryć liścmi szpinaku, ugniatając je delikatnie. Szpinak posypać delikatnie solą, dodać resztę czosnku i kilka szczypt zielonego pieprzu. Polać kilkoma mililitrami oliwy. Na koniec ułożyć na szpinaku kostki sera fety. Rybę dokładnie zawinąć w folię na przemian zawijając oba dłuższe końce. Grillować na rozgrznym grillu ok 20 min, lub w piekarniku 180-200 st ok 30 min. 

Podawać z ciemnym pieczywem...

Smacznego,

Ziemko
 

  






       


Newsletter

Jeżeli chciałbys być informowany o nowościach
na naszej stronie zapisz się na newsletter

Galeria

historia23f10
historia14f5
historia11
historia25f11
historia26f13
historia27f15
historia31f17
historia33f18
historia176
historia1122
historia1203
historia1264
historia2612
historia3016
historia20017
historia22018
historia23019
ludzie - wakacyjna załoga - lata 90-te
biuro lata 90-te
biuro lata 90-te
jaz 2011 rok
historiaman1226822
klepisko lata 90-te
Budowa ogródka Rybajka 2007
Ogródek Rybajka 2008 r.
jaz 2011 rok
Ogródek Rybajka 2007 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2008
stara owczarnia lata 80-te
dawno temu - lata 80-te...
remont 2004
remont 2005
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
budynek biurowo-przetwórczy 2012
hist13061
hist13062
hist13063
hist13064
hist13065
pozostałości turbiny i jaz - lata 90-te
hist13067
budowa 2010
budowa 2010
hist130610
ludzie - loża szyderców ...
resztki starego młyna - lata 70
ludzie - okrągły jubileusz ... ;)
ludzie - założyciele - lata 70-te
ludzie - pierwsze imprezy z grupą jeździecką śp Jurka Wrony
hist130616
fundamenty owczarni
hist130618
hist130619
hist130620
budowa nowego jazu 2009-2010 r.
Ogródek Rybajka 2011 r.
Budynek socjalno-przetwórczy 2011
Część przetwórcza 2011
budowa ogródka Rybajka 2007
budowa gogródka Rybajka 2007
nasadzenia roślin 2007
hist130632
Ogródek Rybajka 2007 r.

Dania z ryb

Pstrąg w migdałach
Pstrąg na niebiesko
Pstrąg z grilla
Pstrąg wiosenny
Nowość! Pstrąg cytrynowy ...
Nowość! Pstrąg duszony ze szpinakiem i fetą...
Nowość - seviche z pstrąga !
Nowość - pstrąg zapiekany z mandarynkami i porem ...